Webshop met veel verschillende producten oprichten: wat is een slimme aanpak?

14 Jul 2021

Webshop met veel verschillende producten oprichten: wat is een slimme aanpak?

Het starten van een eigen webshop vraagt om de nodige voorbereiding. Je wilt uiteraard ook bepalen welke producten je precies gaat verkopen, en in welke hoeveelheid. Ben je van plan om een webshop te beginnen met veel verschillende producten? Dat is zeker een goede mogelijkheid – als je het op de juiste manier aanpakt. We delen onze tips om te zorgen voor meer overzichtelijkheid en veel verkoop!

 

Juiste CMS kiezen

De basis voor de webshop ligt bij een CMS: het systeem waarop je je webshop laat draaien. Hierin zijn verschillende overwegingen te maken, om tot de ideale keuze te komen. Als je specifiek op zoek bent naar een webshop waarop je veel producten aan kunt bieden, zit je goed met Magento. Je kunt namelijk wel 500.000 verschillende producten aanbieden op je webshop als je voor Magento kiest. Een andere populaire optie is Shopify, waar je tevens veel mogelijkheden hebt wat betreft het aanbieden van producten. Het is raadzaam om de specificaties van beide contentmanagementsystemen te bekijken, om hier je keuze op af te stemmen.

Handige categorieën uitwerken

Om je potentiële klanten op weg te helpen in je webshop, is het belangrijk om de producten in te delen per categorie. Mocht iemand naar een specifiek product op zoek zijn, is het zo eenvoudig om dit te kunnen vinden binnen de site. Vergeet natuurlijk ook niet om een zoekbalk in je website te integreren, en geef gebruikers de optie om filters in te vullen. De precieze indeling per categorie kan per branche verschillen. Kijk bijvoorbeeld eens hoe dit is ingericht bij een webshop van een concurrent: hier kun je inspiratie uit halen voor jouw eigen webshop.

Overzichtelijke website inrichten

Niet alleen de indeling per categorie is belangrijk, maar ook de indeling van de gehele website. Zorg op de homepage bijvoorbeeld voor overzichtelijke blokken, die tevens weer naar een specifieke categorie leiden. Goede teksten en afbeeldingen zorgen voor verduidelijking. Je wilt het liefst dat men in één oogopslag kan zien waar iets kan worden gevonden. Onderschat dit niet!

Specifieke producten uitlichten

Heb je het idee dat bepaalde producten in je webshop tijdens een specifieke periode beter zullen verkopen? Denk aan seizoen gerelateerde producten of producten die op dat moment populair zijn. Het is een slim idee om dergelijke spullen die je verkoopt uit te lichten op bijvoorbeeld de homepage of in de menubalk van je website. Je wilt dat ze goed kunnen worden gevonden. Op die manier is direct duidelijk dat je klanten ook hiervoor bij jou terecht kunnen! Zie het als een etalage in een fysieke winkel: het gaat om je paradepaardjes, die je wilt uitlichten. Ook dat is absoluut een manier om je bezoekers de weg te wijzen in jouw winkel met veel keuze voor producten. Maak er slim gebruik van!