Waarvoor kan je een zakelijke lening gebruiken?

30 Apr 2021

Waarvoor kan je een zakelijke lening gebruiken?

Als ondernemer heb je geld nodig voor verschillende doeleinden. Beschik je niet over voldoende eigen vermogen? Dan betekent dit niet dat je de gewenste uitgave niet kunt doen. Nee, want je kunt namelijk een zakelijke financiering aanvragen. Een zakelijke lening is hier een goed voorbeeld van. Tegenwoordig bieden talloze geldverstrekkers bedrijven de mogelijkheid om een zogeheten bedrijfslening af te sluiten. Helaas weten veel ondernemers niet waar zij deze lening voor kunnen gebruiken. Geldt dit ook voor jou? Dan ben je hier aan het juiste adres. Hieronder geven wij namelijk aan waarvoor je een zakelijke lening afsluit.

Uitbreiding
Heeft jouw bedrijf zich door de jaren heen sterk ontwikkeld? Dan bestaat de kans dat het huidige bedrijfspand te klein is geworden. Je kunt in dat geval een verhuizing overwegen. Lang niet iedere ondernemer ziet dit zitten. Begrijpelijk, want klanten weten jou nu ongetwijfeld makkelijk te vinden. Dit verandert mogelijk als je gaat verhuizen. Kijk daarom eerst of uitbreiden tot de mogelijkheden behoort. Als dit het geval is, kun je hier een zakelijke lening voor aanvragen. Met het geleende geld kun je het uitbouwen van jouw bedrijfspand namelijk financieren.

Machines en voertuigen
Het merendeel van de producten wordt tegenwoordig geproduceerd met behulp van machines. Deze apparaten verzetten in korte tijd vaak veel werk. Nadeel is alleen dat de gemiddelde machine niet bepaald goedkoop is. Wil je een machine kopen, maar is er niet genoeg geld voorhanden? Dan biedt een zakelijke lening uitkomst. Als jouw aanvraag wordt goedgekeurd, ontvang je het gewenste bedrag direct op jouw rekening. Hierdoor kun je de gewenste machine alsnog aanschaffen.

De meeste bedrijven schrijven hun machines af. Hierdoor is er na een x aantal jaar voldoende geld beschikbaar om het apparaat te vervangen. Het kan gebeuren dat een machine sneuvelt voordat deze afgeschreven is. Je moet dan een (groot) deel van de aankoopprijs zelf financieren. Dit kan met eigen vermogen, maar ook met een zakelijke lening. Deze financieringsvorm biedt overigens ook uitkomst als je één of meerdere nieuwe voertuigen nodig hebt, zoals kranen, shovels, busjes of auto’s.

Zakelijke lening aanvragen
Het is je inmiddels duidelijk dat een zakelijke lening vooral geschikt is voor langlopende investeringen. Overweeg je zo’n lening af te sluiten? Dan ben je ongetwijfeld benieuwd hoe zakelijk lenen in zijn werk gaat. Allereerst is het zaak om een geldverstrekker te vinden waarbij je zo’n lening af kunt sluiten. Als dit gelukt is, kun je de financiering aanvragen. De geldverstrekker beoordeelt jouw aanvraag op basis van een aantal financiële gegevens, zoals bij- en afschrijvingen en de jaarrekening. Op basis hiervan ontvang je een persoonlijk aanbod. Ga je hiermee akkoord? Rond jouw aanvraag dan af. Tot slot is het alleen nog zaak om het contract te tekenen alvorens het geld op jouw rekening wordt gestort.

Zakelijke lening of toch zakelijk krediet?
Ben je niet van plan om het geld te gebruiken voor een langlopende investering? Vraag jezelf dan af of een zakelijke lening de beste keuze is. Misschien dat zakelijk krediet wel een beter oplossing is. Deze zakelijke financieringsvorm is met name geschikt voor het oplossen van een tijdelijk tekort aan liquide middelen en het betalen van de dagelijkse uitgaven van jouw bedrijf. Je ontvangt het geld niet op jouw rekening, maar het wordt voor je klaargezet. Je bepaalt zelf wanneer en hoeveel je opneemt. Afgelost geld kun je opnieuw gebruiken en je betaalt alleen rente over het opgenomen bedrag.