Waarom tilhulpen handig zijn voor binnen je bedrijf

06 Sep 2021

Waarom tilhulpen handig zijn voor binnen je bedrijf

Voor mensen die de hele dag aan het tillen zijn, kunnen deze werkzaamheden erg zwaar zijn. Een voorbeeld is een volle werkdag dozen tillen of zware objecten verplaatsen. Voor jonge mensen is dit werk goed uit te houden, maar na een tijdje zul je zien dat er blessures ontstaan. Als gevolg zie je dat mensen uitvallen en niet meer in staat zijn om hun werkzaamheden uit te voeren. Om dit te voorkomen kan er gebruik worden gemaakt van een tilhulp. Hieronder kun je lezen waarom tilhulpen handig zijn voor jou binnen het bedrijf.

Er kunnen meer kilo’s worden getild

In de industrie heb je regelmatig te maken met het tillen van zware objecten, zoals zware platen en dozen. Maar je ziet al snel dat een medewerker maar een bepaald gewicht kan tillen. Hierdoor kan de medewerker niet de gewenste kracht hebben om deze objecten op te tillen. Overigens is het ook gevaarlijk als medewerkers een bepaalde gewichten gaan tillen wat ze eigenlijk helemaal niet kunnen dragen. Op deze momenten zijn tilhulpen dan ideaal. Met vacuumheffers kan je met sterke zuignappen bepaalde objecten makkelijk optillen. 

Helemaal veilig

Tilhulpen zijn compleet veilig. Naast dat je vacuumheffers hebt waarbij objecten worden aangezogen door vacuüm, zijn er ook nog een hoop andere tilhulpen. Ook kan er gebruik gemaakt worden van een hydraulisch hefsysteem, dit is ook erg handig om zware objecten mee op te tillen. Als laatste zijn er ook nog heffers van vaten, deze kan een medewerker makkelijk bedienen als hij objecten uit hoge stellingen moet tillen. Door deze systemen te gebruiken kun  je veilig zware objecten verplaatsen en het is ook een goede inverstering voor je bedrijf. 

Bespaard veel moeite

Je hebt hierboven kunnen lezen dat tilhulpen compleet veilig zijn, maar daarnaast is het ook zeker het geld waard. Tuurlijk kost het wel wat, maar uiteindelijk help je jouw medewerkers hun fysieke belasting te verminderen. Door middel van tilhulpen heb je niet langer meerdere werknemers nodig om bepaalde objecten te verplaatsen, zoals een grote zwarte glasplaat. Het is logisch dat niet een werknemers een glasplaat in z’n eentje kan tillen, door een tilhulp zijn er maar twee werknemers nodig in plaats van vijf. Hierdoor kunnen andere werknemers ingezet worden voor andere taken binnen het bedrijf. Maar ook kan je meer opdrachten aannemen en sneller werken. Door een tilhulp aan het proces toe te voegen, zal je zien dat het veel sneller gaat. De productiviteit neemt toe en je zal zien dat er minder verzuim plaatsvindt binnen het bedrijf. Je werknemers zullen een stuk minder moe naar huis gaan, waardoor ze de volgende dag genoeg energie hebben om weer aan de slag te gaan.