Waarom een incassobureau inschakelen je een hoop zorgen bespaard!

25 Jul 2021

Waarom een incassobureau inschakelen je een hoop zorgen bespaard!

Het is misschien niet iets waar je dagelijks over nadenkt, maar een incassobureau inschakelen doe je niet zomaar. In de meeste gevallen heb je al zelf geprobeerd om een factuur betaald te krijgen, maar is het na alle pogingen niet gelukt. Niemand vindt het leuk om een incassobureau in te schakelen, maar het bespaart je wel een hoop zorgen. Hieronder kun je vijf goede redenen lezen waarom het toch handig is om een incassobureau in te schakelen.

Maakt meer indruk

Dit is misschien wel een van de belangrijkste voordelen van een incassobureau inschakelen, en dat is dat het meer indruk maakt op de klant. Je hebt al meerdere herinneringen gestuurd naar de klant zelf, maar daar wordt geen verdere actie op ondernomen. Na een tijdje zal de klant de brieven steeds makkelijker opzij leggen en uiteindelijk niet betalen. Maar zo werkt het natuurlijk niet! Een incassobrief zorgt ervoor dat de klant schrikt, waardoor de kans groter is dat ze uiteindelijk de openstaande factuur betalen. 

Emoties loslaten

Het is heel vervelend wanneer een klant niet wilt betalen en je al veel energie erin hebt gestoken. Om je bedrijf gezond te houden, is het belangrijk dat je een goede cashflow hebt. Daarnaast is het ook frustrerend dat facturen lange tijd onbetaald blijven. Je moet hierdoor ook de klant steeds aanspreken op het feit dat de rekeningen nog niet betaald zijn. Door een incassobureau in te huren kun je het financiële gedeelte loslaten en weer focussen op het werk wat gedaan moet worden. 

Bespaart veel tijd

Een administratie van een bedrijf kost veel tijd. Het kost nog meer tijd wanneer bepaalde facturen op onbetaald blijven staan, want hierdoor ben je steeds bezig met herinneringen te sturen naar de klant. Doordat je veel tijd kwijt bent aan het sturen van herinneringen, kan het voorkomen dat andere werkzaamheden minder goed worden uitgevoerd. Hoe langer een factuur onbetaald blijft, hoe meer tijd je er aan kwijt bent. Je kunt dit uit handen geven door Incassobureau Apeldoorn in te huren.

Lage kosten

Bij het inschakelen van een incassobureau hoeft het niet perse zo te zijn dat de klant direct gaat betalen. Een incassobureau kan hierbij ook niet succesvol zijn en dan hoef je hier geen kosten voor te betalen. 

Bemiddelende partij

Naast dat een incassobureau er voor zorgt dat de rekeningen betaald worden, is het een ook een bemiddelende partij. Zij zoeken namelijk naar een passende oplossing waarbij de volledige factuur wordt betaald. Je ziet dat factuur bemiddeling door een incassobureau vaak succesvol werkt. Het is daarom verstandig om een incassobureau in te schakelen wanneer er veel openstaande facturen staan.