Voordelen van wholesale

27 Jul 2021

Voordelen van wholesale

Er zijn een aantal grote voordelen verbonden aan wholesale diensten. Een groot voordeel is dat je zelf de vrijheid kan bepalen wat voor dienstverlening je aan je klant in rekening brengt. Het is natuurlijk belangrijk om te kijken naar wat de markt doet, maar uiteindelijk bepaal je zelf hoe jij je dienst levert en welke prijs je daarvoor berekent. Hieronder kun je lezen wat wholesale is en verschillende voorbeelden hiervan. 

Wat is wholesale?

Wholesale is in het Nederlands ook wel groothandelsprijs. Een groothandelsprijs is niet hetzelfde als een distributie- of kleinhandelsprijs. Een groothandelsprijs weerspiegelt de kosten van een artikel wanneer in het in een grote oplagen wordt verkocht aan grotere groepen. 

Wholesale bij producten

De prijs die wordt berekend door fabrikant, groothandel of distributeur voor een product of producten. De prijs van de groothandel zal langer zijn dan de prijs die in een winkel wordt berekend. Het biedt de eigenaar van de winkel de mogelijkheid om draaiende te blijven. Groothandelsprijzen kunnen laag zijn omdat de groothandelaar afhankelijk is van de hoeveelheid die hij verkoopt en de winst die hij hierop maakt. Bij het kopen van grote oplages kan de retailer gebruik maken van lagere groothandelsprijzen dan bij het kopen van losse items. De prijs van de fabrikant is lager dan die van de distributeur. Groothandelsprijzen zullen qua prijs niet heel veel stijgen dan de originele prijs van de fabrikant. Detailhandelsprijzen zijn vaak het dubbele van de verkoopprijs of zelfs meer, je kunt daarom beter voor groothandelsprijzen gaan. Sommige bedrijven moeten leren hoe ze groothandelsprijzen kunnen berekenen. Het bepalen van de groothandelsprijzen kan een belangrijk onderdeel zijn van het opbouwen van een succesvol bedrijf. Je zal vast niet de enige zijn die dit specifieke product verkoopt! Klanten hebben namelijk tegenwoordig talloze opties als het gaat om het kopen van dezelfde producten. Het is daarom belangrijk om je te blijven binden aan klanten. 

Wholesale diensten

Je hebt hierboven kunnen lezen hoe wholesale werkt bij producten, maar er bestaan ook wholesale diensten. Er zijn een aantal voordelen verbonden aan wholesale diensten. Op nummer een staat dat je de vrijheid hebt om zelf te bepalen wat je voor je dienstverlening aan je klant in rekening brengt. Je koopt een dienst als halffabricaat in, je kunt dan zelf aan de meeste knoppen zitten. Je kunt zelf bepalen hoe je klantomgeving inricht en beheert. Uiteindelijk bepaal je zelf hoe je de dienst levert. Door een wholesale dienst te gebruiken, kun jij je beter op de klanten en hun wensen focussen. Wanneer je een dienst wholesale afneemt, breng je deze zelf in rekening aan je klant en bepaal je dus ook zelf de marges. Eigenlijk hetzelfde als met groot aantal producten kopen, je kan daarna zelf bepalen hoe duur je het product maakt. Voor een wholesale dienst, kun je het best een wholesale service provider inhuren.