Voordelen van een developer inhuren

25 Apr 2021

Voordelen van een developer inhuren

Developers zijn de laatste tijd erg gewild. Wanneer je een goed idee hebt voor een nieuwe app of website, heb je daarvoor vaak een developer nodig om deze ideeën te realiseren. Een developer inhuren is daarom ook erg aan te raden, zeker wanneer je er zelf geen verstand hebt van coderen. Developers maken namelijk je software op maat, zodat jij zeker bent van goede kwaliteit. Vaak hebben de developers al enige ervaring, waardoor zij veel meer kennis hebben over het maken van software. Hieronder kun je lezen wat voor soorten verschillende developers je hebt.

Waarom handig om een developer in te huren?

Elk merk of bedrijf heeft wel een website, de wereld wordt steeds meer online. We willen allemaal apps hebben die makkelijk op onze telefoons te installeren zijn. Dit houdt in dat hiervoor developers nodig zijn. Voor een bedrijf is het belangrijk dat ze een goed werkende website of webshop hebben, dit gaat er namelijk voor zorgen dat de klant (gebruiker) uiteindelijk iets koopt. Een developer zorgt voor een passend design, maar dat het ook functioneel is. Er zijn verschillende soorten developers: app developers, full stack developers, back end developers, front end developers. 

App developers

Wanneer je een mobiele website ziet en een app, dan denk je waarschijnlijk dat er niet veel verschil tussen zit. Maar er is zeker een groot verschil tussen een website en een app, namelijk dat een website via een browser wordt bezocht. Een app moet je eerst downloaden op je apparaat om er gebruik van te maken. Mobiele websites zijn in een universele code taal geschreven, die goed te gebruiken zijn voor mobiles. Je kunt voor web development python developer inhuren. Wanneer je een app wilt bouwen, heb je hele andere code nodig dan wanneer je een website wilt laten bouwen. 

Full stack developer

Een full stack developer heeft een brede kennis van verschillende tools en programmeertalen. Ze zijn voornamelijk gespecialiseerd op het gehele pakket, hierdoor kunnen ze webapplicaties bouwen. Ze houden zich namelijk bezig met de front end design, testen van de websites en het ontwikkelen van software. Een full stack developer is nooit specialist in een taal of een skill, maar heeft een brede basiskennis en kan je inzetten op diverse projecten. 

Back end developers

Een back end developer is verantwoordelijk voor de achterkant van een website. De achterkant van een website bestaat namelijk uit verschillende datastromen die gestructureerd moeten lopen. Een back end developer zorgt ervoor dat de front end werkt, dit is hetgeen wat de gebruiker ziet. Je kunt een php developer inhuren voor de back end voor je website. Een back end bestaat namelijk uit verschillende onderdelen, maar namelijk uit een database. Hierin worden gegevens opgeslagen.

Front end developers

Een front end developer is verantwoordelijk voor de voorkant van een website, dit is wat de gebruiker ziet. Er wordt een design gemaakt voor een website, en daarna gaat een front end developer aan de slag met het realiseren van het design. De talen die hiervoor worden gebruikt zijn Javascript, HTML en CSS.