Salarisadministratie zelf doen of toch uitbesteden?

27 Sep 2021

Salarisadministratie zelf doen of toch uitbesteden?

Maandelijks komt het weer terug op de agenda: alle acties omtrent de salarisadministratie. Het zijn geen taken die tussendoor kunnen worden gedaan, omdat het van cruciaal belang is dat alles correct en op tijd wordt voltooid. Twijfel je erover om de salarisadministratie zelf te doen of uit te besteden aan een partner? In dit artikel leggen we uit wat de voordelen van zelf doen en uitbesteden zijn.

Wat zijn de voordelen van outsourcing?

  1. Doordat je niet meer elke maand (dubbele) gegevens hoeft in te voeren, kun je een hoop tijd besparen. Als HR-manager of ondernemer kun je dus meer tijd besteden aan je hoofdactiviteit, namelijk het werken met mensen.
  2. Je profiteert van de expertise van een partner. Als je de salarisadministratie zelf uitvoert en afhandelt, moet je altijd op de hoogte zijn van de snel veranderende en soms complexe wet- en regelgeving. Als jouw organisatie geen interne ervaring heeft, kun je de salarisverwerking beter uitbesteden en erop vertrouwen dat dit op de juiste manier wordt gedaan.
  3. Je vertrouwt niet alleen op de expertise van een salarispartner, maar delegeert ook de verantwoordelijkheid aan de partner. Je riskeert als ondernemer een boete van de Belastingdienst als jouw loonadministratie niet goed op orde is. Deze risico's worden verminderd wanneer het werk wordt uitbesteed aan een partner. Het is echter van cruciaal belang dat je goede afspraken maakt met de partij die de taak voor jou uitvoert.

 

Liever zelf de salarisadministratie uitvoeren?

Je hebt de keuze om de loonadministratie uit te besteden of in eigen beheer te houden. Om te garanderen dat je aan alle wet- en regelgeving kunt voldoen, dien je de nodige expertise in huis te hebben. Goede software is dan ook essentieel als je de salarisverwerking correct wil laten verlopen.

 

De juiste software stroomlijnt de HR- en salarisprocessen, waardoor je meer tijd overhoudt om je te concentreren op andere HR-gerelateerde taken. Een partner gespecialiseerd in HRM weet precies wat je nodig hebt als HR-manager of medewerker, vaak dankzij vele jaren ervaring. Je kunt daarbij denken aan handige koppelingen met bijvoorbeeld financiële pakketten, tijdregistratie of een klokregistratiesysteem.

Je kunt ESS (Employee Self Service) en MSS (Manager Self Service) ook gebruiken om taken toe te wijzen aan medewerkers en leidinggevenden, zoals het invullen van urenstaten, het indienen van verlof- en declaraties, het maken van plannen of het uitdraaien van rapporten. Deze functies helpen jou als ondernemer of HR-manager tijd te besparen en geeft werknemers meer verantwoordelijkheden.

Kies een betrouwbare partner met ervaring

Kies je voor een betrouwbare partner met ervaring, dan kun je steunen op efficiënte software en handige begeleiding. Hun expertise is verweven in het systeem, dat zo is ingericht dat het je helpt bij het efficiënt, eenvoudig en snel uitvoeren van alle salarisadministratietaken.

Naast de software om zelf de salarisadministratie te verzorgen, kun je bij een partner soms ook terecht voor het uitbesteden van salarisadministratie. Een adviseur kan de loonadministratie verzorgen vanaf de eigen locatie, maar kan ook vanuit een werkplek binnen jouw organisatie werken. Je kunt in ieder geval rekenen op jarenlange expertise en doorgewinterde vakmensen.