Mooie en veelzijdige congreslocatie

14 Jul 2021

Mooie en veelzijdige congreslocatie

Mag jij zorgdragen voor de organisatie van een aanstaand congres? Leuk! Maar wat houdt de organisatie van een congres precies in? Waar moet je allemaal rekening mee houden? De basis voor een succesvol congres wordt gevormd door een goede congreslocatie. Kies daarom voor een mooie en veelzijdige congreslocatie. Zo weet je zeker dat jouw congres een groot succes zal worden!

Comfortabele congreszaal met mogelijkheden 

Vaak wordt gedacht dat enkel de strekking van een congres belangrijk is. Men legt de focus op de inhoud van de lezingen die worden gegeven. Maar het succes van een congres wordt niet enkel bepaald door de inhoud. Ook de vormgeving, ofwel de locatie waar het congres plaatsvindt is heel belangrijk. Wil je dat de aanwezigen gedurende de hele lezing vol interesse luisteren? Dan is het van belang dat ze comfortabel zitten. De stoelen in het auditorium moeten dus comfort bieden. Daarnaast is het van belang dat de technische voorzieningen in de zaal goed zijn. Je moet hierbij denken aan de kwaliteit van het licht en het geluid. Maar ook aan de mogelijkheden tot het afspelen van videobeelden en/of livestreams. 

Kies voor aanvullende activiteiten 

Het idee achter een congres is het verschaffen van informatie middels lezingen. Maar een congres hoeft niet enkel te bestaan uit presentaties in een congreszaal. Kies je voor een veelzijdig congrescentrum? Dan heb je ook de mogelijkheid om jouw congres met diverse activiteiten uit te breiden. Zo kun je bijvoorbeeld ook gebruik maken van de lodges. Deze ruimtes zijn uitermate goed geschikt voor trainingen. Zo kun je jouw gasten na een lezing op een actieve manier informatie aanbieden. Tevens kun je ervoor kiezen om in de foyer een informatiemarkt te houden met sponsoren. Wil je het door jouw georganiseerde congres écht uniek en onvergetelijk maken? Wissel de lezingen en trainingen dan af met een interessante rondleiding. Deze interactie is leuk en zorgt daarnaast voor teambuilding. 

Horeca op maat 

Bij een congres staat het uitwisselen van informatie centraal. Dit zorgt ervoor dat men veel energie verbruikt. Het aandachtig luisteren naar lezingen en het volgen van trainingen is intensief. Het is daarom belangrijk dat de energie door de dag heen wordt aangevuld. Maak jouw congres daarom compleet met horeca op maat. Zo weet je zeker dat de aanwezigen gedurende de dag niets tekort zullen komen. Van lekkere hapjes in de pauzes tot een compleet verzorgde lunch of diner. Het is allemaal mogelijk. Je kunt namelijk kiezen uit diverse horeca arrangementen. Zo is er voor ieder congres een bijpassend arrangement te vinden.