Markeringstape op de werkvloer

30 Aug 2021

Markeringstape op de werkvloer

Als werkgever wil je dat veiligheid op de werkvloer altijd centraal staat. Maar zeker op plaatsen waar er volop goederen worden getransporteerd, is dit van belang. Heb je bijvoorbeeld een mooi magazijn? Maar ligt een chaotische situatie op de loer door gebrek aan duidelijkheid op de werkvloer? Maak dan gebruik van markeringstape op de vloer. Hiermee zal je overzicht en daardoor automatisch ook een veiligere werkomgeving voor jouw werknemers creëren. 

Overzicht en veiligheid 

Veiligheid is een belangrijk aspect op de werkvloer. Echter, in magazijnen of werkplaatsen kan deze veiligheid gemakkelijk in het gedrang komen. Is er op de werkvloer bijvoorbeeld geen duidelijke looprichting aangegeven? En is het niet duidelijk waar gevaarlijke producten moeten worden gepositioneerd? Dan kunnen er onveilige situaties ontstaan. En dat is iets dat je als werkgever uiteraard wilt voorkomen. Daarom is het aan jou de taak om overzicht en veiligheid te waarborgen op de werkvloer. Hoe je dat doet? Door vloertape op de vloer van het magazijn aan te brengen. Je kunt hiermee eenvoudig de looprichting en de standplaats van goederen aanduiden. Hierdoor hebben de werknemers meer overzicht en zullen onnodig gevaarlijke situaties worden voorkomen. 

Verschillende soorten markeringstape

Markeringstape is in allerlei verschillende soorten te verkrijgen. Maar voor welke soort tape moet je kiezen? Welke kleuren tape zijn voor welke situatieaanduiding bedoeld? Uiteraard staat het iedereen vrij om te kiezen voor een kleur tape die hij of zij wenst. Maar het is wel raadzaam om het kleurenpalet van de markeringstape te beperken. Ga je te veel verschillende soorten belijning aanbrengen op de vloer? Dan werkt het averechts en zal er juist een onoverzichtelijke situatie ontstaan. In de meeste gevallen wordt geel tape gebruikt voor het aanduiden van de looppaden. Afval wordt doorgaans aangeduid met rood markeringstape en zwart markeringstape geeft aan waar de gereedschappen staan. Met welke kleuren markeringstape ga jij overzicht creëren op de werkvloer? 

Kies je voor tape of verf? 

Wanneer je vloerbelijning wilt gaan gebruiken heb je de keuze uit tape en verf. Maar voor wat kun je het beste kiezen? De meeste mensen kiezen voor markeringstape en dat is uiteraard niet voor niets. Markeringstape heeft als groot voordeel dat het direct belastbaar is. Verf moet drogen waardoor werkzaamheden stil komen te liggen. Daarnaast heeft markeringstape als voordeel dat het goedkoop én gebruiksvriendelijk is. Je kunt het tape eenvoudig zelf op de vloer aanbrengen. Daarnaast is ook het vervangen van de markeringstape zo gedaan. Dit in tegenstelling tot vloerverf dat lastiger te verwijderen is. Je kunt dus met recht stellen dat markeringstape de beste optie is voor vloerbelijning.