Je bedrijf laten groeien door online marketing

16 Jul 2021

Je bedrijf laten groeien door online marketing

Als eigenaar van een bedrijf ben je altijd bezig met de groei van je bedrijf. Maar welke manier is nou het beste om je bedrijf te laten groeien? Online marketing kan duur zijn, maar wel effectief zodat het zichzelf terugverdient. De meeste ondernemers zijn nog overtuigd van de mond-op-mond reclame, om zo je bedrijf te laten groeien. Maar helaas is dat in deze tijd toch echt anders. Er wordt steeds meer aandacht besteed aan de online zichtbaarheid van bedrijven, denk hierbij aan Google en promotie via social media kanalen, zoals bijvoorbeeld op Instagram. Tegenwoordig zie je daar steeds meer reclames van bedrijven langs komen. Maar het is wel de snelste weg om je bedrijf te laten groeien. Om je bedrijf te laten groeien zijn er wel een aantal digitale marketing tactieken nodig. Hieronder kun je lezen welke online marketing middelen je kunt gebruiken om je bedrijf laten groeien. 

Hoger in Google zoekresultaten

Om bedrijven te vinden op internet is het nodig dat je actief bent op verschillende kanalen, anders ben je minder goed te vinden voor je doelgroep. Een van de belangrijkste kanalen waar je goed op gevonden wilt worden is Google. Mensen gaan het eerst zoeken op Google, het is daarom belangrijk dat je op een hoge plaats staat in de zoekresultaten. Ruim 90% kijkt niet verder dan de eerste pagina van Google. De meeste mensen die op deze manier op je website komen, hebben veel interesse in jouw bedrijf, omdat ze zelf zoekende zijn. Door aan SEO (Search Engine Optimization) en/of SEA (Search Engine Advertising) te werken zorg je ervoor dat je beter vindbaar bent in de zoekresultaten van Google.

Social Media Advertising

Je kunt diverse social media kanalen inzetten om jouw bedrijf te laten groeien. Bij veel kanalen kun je hiervoor hashtags gebruiken, die gerelateerd zijn aan jouw bedrijf. De social media kanalen waar je hashtags kan gebruiken, zijn o.a. Facebook, Instagram en Twitter. Je kunt ze gebruiken om een bepaalde doelgroep mee te bereiken. Je moet de hashtags wel op de juiste manier gebruiken, want ze moeten wel relevant zijn voor jouw bedrijf. Naast hastags te gebruiken is het belangrijk om ook social media advertising in te schakelen. Door te adverteren kan je een zeer specifieke doelgroep bereiken wat kan resulteren in meer leads of omzet. Naast het bereiken van een nieuwe doelgroep kan je het ook heel goed inzetten om je huidige klantenbestand opnieuw te bereiken en te informeren. Ook is het mogelijk om aan de hand van je website data een soortgelijke doelgroep te vinden. Door dit juist in te zetten kan je daardoor de perfecte doelgroep(en) bereiken. Je kunt hiervoor een Online Marketing bureau in Eindhoven inschakelen. Online Klik helpt je bijvoorbeeld graag om jouw bedrijf te laten groeien met effectieve online marketing.
 

Influencers

Om jouw bedrijf te laten groeien, kun je er ook voor kiezen om samen te werken met influencers. Dit is een goed idee, vaak kan je als bedrijf goed profiteren van de samenwerking met iemand die jouw product of dienst promoot. Maar nu is de vraag welke influencer dan het beste bij jouw bedrijf past. Zoek daarom een influencer die bij jouw bedrijf past en waar een fijne samenwerking mogelijk mee is. Het is daarbij wel belangrijk dat de influencer achter jouw product of dienst staat. Dit maakt namelijk het promoten van het product of dienst een stuk makkelijker en geloofwaardiger.