Hoe werf je nieuwe klanten?

14 May 2021

Hoe werf je nieuwe klanten?

Het werven van klanten kan lastig zijn, je moet er namelijk achter zien te komen wat de klant wilt. Daarvoor zijn een aantal vaardigheden voor nodig, je moet namelijk bepaalde commerciële vaardigheden hebben. Maar ook klantgericht denken en doen, is een must voor wanneer je nieuwe klanten wilt werven. Maar daarnaast is het ook belangrijk dat je op een persoonlijke en professionele manier inspeelt op de klant. Het kan goed zijn dat je misschien niet deze vaardigheden hebt, maar dit kan je wel leren. Er zijn namelijk twee verschillende trainingen die je kunt volgen voor het werven van nieuwe klanten. Je kunt een sales training en acquisitie training volgen. Hieronder kun je lezen wat deze twee trainingen precies inhouden. 

Wat is sales training?

Het kan waardevol zijn om een sales training te volgen aangezien je natuurlijk op de beste manier nieuwe klanten wilt werven. Voor mensen in de sales is het belangrijk dat hun mindset veranderd. Door psychologische principes toe te passen, kan er gedragsverandering plaatsvinden. Dit is belangrijk voor het huidige gedrag en de reflectie op het gedrag. De meeste sales trainingen zijn gericht op het creëren van waarde die je aan de nieuwe klanten kunt bieden. Daarnaast is het ook belangrijk om als verkoper achter het product te staan wat je verkoopt, je zult merken dat je veel beter en sneller het product gaat verkopen. Een goede training helpt daarbij ook sterk te geloven in het product of dienst die je verkoopt. 

Wat is acquisitie training?

Het binnenhalen van nieuwe klanten en nieuwe opdrachten bij bestaande klanten is voor verkopers erg belangrijk. Door succesvolle acquisitie te hebben, krijg je meer business en dat betekent ook meer geld verdienen. Een acquisitie training kan jou helpen om een dienst of product enthousiaster te verkopen. Maar ook is het belangrijk om een bepaalde vertrouwen bij de klant te hebben, waarmee win jij die vertrouwen. In de training leer je ook wat de behoefte van de klant is en wat voor verschillende verkoopstijlen er zijn. De resultaten uit de trainingen zijn voornamelijk dat je op een natuurlijke wijze klanten kunt binnenhalen. Daarnaast leer je de behoefte van de klant kennen, waardoor je makkelijker een sale kan maken. Het is belangrijk dat je op een positieve en actieve manier contact kan maken met de klant. LinkedIn is een effectieve manier om nieuwe klanten te werven, dus probeer dat ook zoveel mogelijk in te zetten.