Hoe start je een online business in 7 stappen

30 Oct 2020

Hoe start je een online business in 7 stappen

Wij laten je in een 7-stappenplan zien hoe jij kunt starten met een online business en daarmee geld kunt verdienen.

Het stappenplan van een online business

Stap 1 Marktonderzoek doen

Als je een online business wilt beginnen, dan moet je natuurlijk eerst weten welke branche interessant en winstgevend voor je is.  Schrijf eerst voor jezelf eens een paar onderwerpen op waarover je veel weet of die je heel erg interessant vind. Kijk of er vraag is naar informatie over deze onderwerpen. Het onderwerp dat als beste uit de bus komt bij je marktonderzoek, daar maak je een product van.

Stap 2 Bepalen welk product er verkocht gaat worden

Heb je uiteindelijk een idee voor een product gevonden, dan ga je hiervoor een product maken. Dit kan een E-book, audiobook of videocursus zijn. Digitale producten zijn makkelijk om te verkopen in een online business. De voorraad is onbeperkt en het winstmarge is hoog, omdat je niet veel kosten hebt om deze producten te kunnen maken.

Misschien heb je wel een idee om een product te verkopen, maar heb je geen inspiratie om er zelf een te maken. Dan is affiliatie marketing of drop shipping eventueel een optie.

Je kunt ook producten verkopen via een webwinkel.

Stap 3 Een website of blog maken

Voordat je een website of blog gaat maken, kies je een domeinnaam voor je website en een hostingprovider waar je je website wilt hosten. Het maakt in principe niet zoveel uit bij wie je je hosting gaat afnemen. Kwaliteit, goede service en de prijs zijn vaak de meest doorslaggevende factoren voor de keuze van een hostingprovider.

Een van de makkelijkste manieren om een site te maken op dit moment is: WordPresss. Het is ideaal om te gebruiken, want je hebt geen technische kennis nodig om met dit systeem overweg te kunnen. Bij veel hostingmaatschappijen is WordPress eenvoudig te koppelen aan je domeinnaam.

Het is belangrijk dat je je website vult met goede informatie over jouw product. Het schrijven van interessante content is ook een hele kunst. Jouw tekst moet zodanig zijn opgesteld dat de lezer geïnteresseerd blijft in het lezen van de tekst tot aan de betaalknop toe.

Als je een blog hebt is het belangrijk dat je regelmatig berichten schrijft. Als je maar 1 keer in de maand een berichtje schrijft op je blog, dan zullen je bezoekers niet zo vaak terug komen.  Zorg dat je op de hoogte bent van de laatste nieuwtjes, tips en trucs en schrijf hierover. Het beste is om 2 a 3 berichten per week op je blog te plaatsen.

Stap 4 Een betaalsysteem voor je product

Bezoekers kunnen op de website het product kopen en worden naar de betaalsite geleid. Zorg dat de klant  je product makkelijk kan betalen via internet bankieren.

Na de betaling kan de klant zijn aankoop downloaden (bij een digitaal product).  Bij de verkoop van een normaal product stuur je een bevestiging van de aankoop per e-mail.

Stap. 5 Email marketing

Biedt de bezoekers van  je website de mogelijkheid om zich in te laten inschrijven voor een nieuwsbrief. Zo kun je contact blijven houden met je bezoekers door ze af en toe eens een bericht te sturen. De kans is zo groter dat de bezoekers naar je website terug blijven keren.

Stap 6 Affiliatie marketing

Affiliate Marketing is heel simpel: Verkoop andermans product en krijg daar een provisie voor betaald.

Verkoop je zelf producten, dan kun je andere affiliatie marketeers jouw producten laten promoten. Je hoeft ze pas uit te betalen zodra ze iets voor je verkocht hebben.

Paypro is deaal om je product aan te melden voor affiliatie marketing. Als affiliatie marketeer kun je via Paypro een keuze maken uit producten van anderen die je wilt promoten.

Stap 7 Zorg voor bezoekers naar je website of blog

Bezoekers zijn natuurlijk van cruciaal belang voor je website. Geen bezoekers is geen geld.

Hoe krijg je bezoekers naar je website?

  • Zorg dat je op de eerste pagina van Google terecht komt. Anders is je website niet interessant voor de verkoop. Internetbezoekers kijken vaak niet verder dan de eerste pagina. Op de eerste pagina terecht komen kan door je website te optimaliseren. Optimaliseren is het plaatsen van backlinks naar je website. Hoe meer backlinks je verzameld hebt voor je website, des te beter zal je Google Pagerank zijn. Als Google je website goed waardeert, kom je hoger in de zoekresultaten.
  • Gebruik sociale media zoals Facebook, Instagram, Twitter, Linkedn en Youtube  om meer bezoekers naar je website te krijgen.
  • Adverteer via Google Adwords, Admarkt of gratis advertentiesites.
  • Schrijf artikelen op artikeldirectories met daarin een link naar je website.
  • Discussieer mee op fora en zet een link in je handtekening.

Hoe meer bezoekers je website krijgt, des te meer je zult verkopen. Na het volgen van deze 7 stappen is  je online business af en is het een kwestie van wachten op de bezoekers en de verkopen. Het kan zijn dat je wet moeite hebt met het uitvoeren van een van de bovenstaande stappen. Kijk dan gerust of je wat taken uit kunt besteden. Het kost je misschien wel wat geld, maar zelf aan blijven klungelen kost op den duur nog veel meer.

Om geld te verdienen via internet hoef je niet per se een eigen website te hebben. Je kunt ook geld verdienen met spaarprogramma’s, zoals Euroclix en Moneymiljonair, online roulette spelen volgens een bepaalde methode, geld verdienen door promotie van producten via social media, zoals: Twitter, Facebook, Youtube, enz. Tegenwoordig zijn er ook online programma’s zoals Just Been Paid en Bannersbrokers waarmee je geld kunt verdienen door zelf hierin een bedrag te investeren wat je kunt missen.