Handige tools die een bedrijf veel werk uit handen nemen

09 Apr 2021

Handige tools die een bedrijf veel werk uit handen nemen

Bij het runnen van een bedrijf komt heel wat kijken, dat weet iedere ondernemer. Met name de enorme hoeveelheid administratie die moet worden bijgehouden kan soms overweldigend zijn. Zeker als er sprake is van medewerkers die namens het bedrijf op pad zijn, kan dat heel veel werk opleveren. Gelukkig zijn er ook tools die het leven wat makkelijker kunnen maken, en een bedrijf veel tijd kunnen besparen. Dat is niet alleen goed voor de winstgevendheid van de onderneming, het zorgt ook voor medewerkers die een stuk minder tijd kwijt hoeven te zijn aan taken waar zij zelf waarschijnlijk ook niet zo gelukkig mee zijn.

Waar is iedereen?

Zeker als je een bedrijf hebt waarbij meerdere medewerkers zich dag in dag uit buiten de deur bevinden, kun je weleens het gevoel krijgen dat je het overzicht een beetje mist. Dat je niet weet waar iedereen is, hoe lang bepaalde werkzaamheden eigenlijk duren en wat nu de beste manier is om een planning te maken. Want iedere ondernemer weet, een planning maken is leuk, maar de kans dat deze vervolgens precies kan worden uitgevoerd is klein. Een dag kent tenslotte altijd verrassingen. Afspraken die langer of juist korter duren dan gepland. Maar ook files, of afspraken die er even snel tussendoor moeten. Op zo’n moment al je medewerkers moeten gaan bellen om te zien waar zij zijn en of zij hun planning iets aan kunnen passen, dat is nauwelijks efficiënt te noemen. 

Gelukkig kan het ook een stuk gemakkelijker. Zo kan FleetGO bijvoorbeeld helpen om altijd zicht te houden op alle medewerkers die zich buiten de deur bevinden. Fijn, want dat geeft niet alleen flexibiliteit om de planning indien nodig snel aan te passen, het kan een bedrijf ook enorm veel inzicht opleveren over de tijdsduur van verschillende werkzaamheden. Door data te verzamelen en analyseren ontstaat een goed beeld van de gemiddelde tijdsduur van een bepaalde klus. Waardevolle informatie voor het maken van een goede planning! Natuurlijk kunnen werkzaamheden nog steeds wel eens uitlopen of juist sneller gaan, maar ook hier kan vervolgens snel op worden ingesprongen.

 

Wie stemt er voor minder administratie?

Binnen ieder bedrijf moet een flinke hoeveelheid administratie worden bijgehouden. Dit gaat voor een heel groot deel nog met de hand, al komen er steeds meer tools die ook dit een stuk gemakkelijker maken.

Een doorn in het oog van veel bedrijven is het bijhouden van een rittenregistratie; het kost veel tijd, het moet meerdere keren per dag gebeuren en het gaat vaak nog voor een groot deel handmatig. Een goed rittenregistratiesysteem kan al dit werk uit handen nemen. Door al tijdens het rijden alle gegevens vast te leggen en deze vervolgens automatisch door te sturen naar de plek waar zij moeten zijn, wordt een hoop werk uit handen genomen. Waarom zou je het handmatig doen, als het ook automatisch kan?