Haal vandaag nog een interim finance in huis

12 Jan 2021

Haal vandaag nog een interim finance in huis

Misschien heb je al wel eens ooit gehoord van het woord interim finance, het komt steeds vaker voor in de wereld van finance recruitment. Vaak maken grote bedrijven gebruik van interim professionals, omdat het soms lastig kan zijn om goed personeel te vinden voor jouw finance zaken. Maar wat is interim finance precies en wat zijn de voordelen ervan. 

Wat is interim finance?

Een bedrijf kan gebruik maken van interim finance, dit is iemand die tijdelijk finance opdrachten uitvoert bij verschillende soorten bedrijven. Deze opdrachten kunnen bestaan uit het oplossen van lastige problemen en dan voornamelijk moeilijke berekeningen. Maar het kan ook voor een lange periode gaan, waarbij een interim finance een finance project leidt. Vaak merk je dat dit lastige opdrachten zijn, hiervoor is het belangrijk dat deze interimmer wel specialist is op het gebied van finance. Lijkt het jou als bedrijf handig zo’n interimmer tijdelijk in dienst te nemen dan kan je via een finance recruitment iemand vinden die perfect bij jouw bedrijf past. Maar ook als je in het bezit bent van een diploma waarmee je de werkzaamheden van een interim finance kan uitvoeren, kan je je aanmelden bij een bureau die je in contact brengt met bedrijven voor een tijdelijke finance baan.

De voordelen van interim finance

Aan interim finance zitten een hoop voordelen. Misschien wel de belangrijkste is dat een interimmer onwijs veel vrijheid heeft. Je kunt bij interim finance zelf bepalen welke klussen je aanpakt en wanneer, zo heb je de vrijheid om te kiezen welke klussen het beste bij jouw passen. Ook ben je erg flexibel in het nemen van vakantie, heb je er ooit van gedroomd om een maand op vakantie te gaan? Als interimmer is dat geen probleem en bepaal je zelf wanneer je vrij bent. Ben je iemand die snel verveeld raakt, dan zou interimmer zeker iets voor jou kunnen zijn. Doordat je maar tijdelijk voor een bedrijf werkt, wordt het nooit saai. Dit komt omdat elke finance opdracht weer anders is en bij een andere opdrachtgever is. Hiermee voorkom je dat niet elke dag hetzelfde is, door steeds een nieuwe opdracht aan te nemen. Het kan natuurlijk wel voorkomen dat een bedrijf je vraagt om een finance project te leiden, hierdoor kan het wel zo zijn dat je iets langer bij een bedrijf aan het werk bent. Maar bekijk goed voor jezelf of de opdrachten bij je passen. De reden waarom interimmers zo schaars zijn, is omdat er weinig specialisten op finance gebied te vinden zijn. Voor belangrijke en grote opdrachten zijn vaak mensen nodig die een WO opleiding hebben gedaan en hierdoor extra kennis hebben op het gebied van finance. Maar het kan lastig zijn om WO’ers te vinden, die veel werkervaring hebben. Een goede partij om interim finance te vinden is https://www.staan.nl/, zij zijn gespecialiseerd dit gebied.