De perfecte wandelschoen

15 Nov 2020

De perfecte wandelschoen

Wanneer je gaat wandelen is het slim om goede wandelschoenen aan te schaffen. Dit is een lesje wat ik heb geleerd, toen ik in de bergen ging wandelen met m’n Nike gympen. Na een paar uur wandelen, stonden de blaren op m’n hielen. Maar ik moest nog wel even een paar uur door, om naar beneden te komen. De dagen daarna heb ik weinig tot niet kunnen lopen, met wat blaren pleisters was het nog wel te doen. Uiteindelijk heb ik littekens overgehouden van de blaren. Nu kan je denken het is logisch om niet met je gympen de bergen in te gaan, maar deze fout wordt vaker gemaakt dan je denkt. In dit artikel geef ik je tips over verschillende soorten wandelschoenen en welke bij jou het beste passen, zodat jij beter voorbereid als mij de bergen in kan gaan.  

Verschillende wandelschoenen

Houd jij ervan om in het weekend door het bos te lopen of op vakantie te gaan waar ze hoge bergen hebben, een goede schoen maakt de activiteit een stuk aangenamer. Er bestaan wandelschoenen voor verschillende wandelingen. Denk aan wandelschoenen voor vlak terrein, dit is voornamelijk voor wandelingen in een bos of op het strand. Deze schoenen noemen ze ook wel de natuur wandelschoenen. De wandelschoenen voor heuvelachtig gebied, zijn natuurlijk bedoeld voor wanneer je op vakantie gaat naar Oostenrijk of Zwitserland. Want hier in Nederland is er geen berg te vinden. Deze schoenen noemen ze ook wel de bergschoenen. Ook heb je sneeuwschoenen, dit is handig wanneer je tijdens je wintersportvakantie niet gaat skiën of snowboarden maar juist gaat wandelen. Het is ook belangrijk om te kijken of je lage of hoge wandelschoenen nodig hebt. Lage wandelschoenen zijn voornamelijk ontwikkeld voor wandelingen van korte tot middellange afstanden, ze geven iets minder steun bij de enkel. Hoge wandelschoenen zijn voornamelijk ontwikkeld voor de zware en lange wandelingen, de zool heeft meer grip. Wandelschoenen zijn duur in aanschaf maar bij een wandelschoenen outlet, kun je mooie wandelschoenen voor een mooi prijsje aanschaffen. 

De beste wandelschoenen

Nu we in het vorige stuk hebben behandeld dat er verschillende wandelschoenen zijn en je dus moet kijken wat voor wandelingen je wilt maken. Heb ik onderzocht wat de beste wandelschoenen zijn. Lowa maakt al bijna 100 jaar wandel en bergschoenen van hoge kwaliteit. Bij Lowa vinden ze het belangrijk om de hoogste kwaliteit af te leveren en de perfecte pasvorm. De schoenen zijn duurzaam en comfortabel, en je kan er wat aantal kilometers zonder pijn op lopen. Nu zijn het geen goedkope wandelschoenen en daarom best prijzig in aanschaf! Maar bij de Lowa outlet kun je mooie wandelschoenen kopen voor een mooi prijsje. Ze hebben verschillende soorten wandelschoenen in de aanbieding. Hier kun je een geschikt paar wandelschoenen vinden voor jouw wandel avontuur.