De juiste software voor je bedrijf helpt voor de productiviteit

27 Jul 2021

De juiste software voor je bedrijf helpt voor de productiviteit

Het is belangrijk om je team de juiste bedrijfssoftware te geven, hierdoor kan je samen bouwen aan een gezonde onderneming. In een bedrijf zijn er namelijk verschillende afdelingen en functies en om die samen goed te laten lopen, is het belangrijk dat alles op elkaar aansluit. Zo heb je ook project management software, die speciaal is gemaakt om projecten te optimaliseren. Investeren in technologie voor je bedrijf is daarom een verstandige keuze. Er zijn een aantal punten waaraan je kan zien of je bedrijfssoftware past bij jouw bedrijf. Je wilt namelijk dat de software de productiviteit verhoogt, processen stroomlijnt, aantal meetings beperkt, minder dubbel werk en dat de samenwerking tussen teams beter verloopt. Hieronder kun je lezen waar je op moet letten als je software uitkiest voor je bedrijf. 

Er wordt geen gebruik van gemaakt

Je hebt veel tijd in bedrijfssoftware gestoken, maar je medewerkers maken er uiteindelijk niet veel gebruik van. De conclusie die je hieruit kunt trekken is dat deze crm software niet de juiste tool is voor jouw medewerkers. De software kan ook het werk van de medewerkers een stuk moeilijker maken, dit kan dan juist meer tijd kosten en uiteindelijk voor frustraties zorgen. Je wilt juist de productiviteit van de medewerkers verhogen. Ga op zoek naar een tool die meerwaarde biedt voor je bedrijf. 

Lastig implementeren

Wanneer je bepaalde software koopt van een bedrijf, krijg je daar ook vaak veel begeleiding bij. Bij veel bedrijven die software maken zijn er consultants die voor een dag of meerdere dagen de software komen uitleggen. Maar wanneer je merkt dat een dag consultant niet genoeg is om de software te begrijpen, moet je jezelf afvragen of je medewerkers het dan wel gaan begrijpen. Consultants zijn ook niet gratis en je moet er gewoon voor betalen. Denk dan voortaan goed na of je wel de juiste bedrijfssoftware hebt uitgekozen. Een kenmerk van goede bedrijfssoftware is dat het vanaf het begin makkelijk te gebruiken is. Wanneer software makkelijk en snel te begrijpen is, zul je zien dat de productiviteit van je werknemers een stuk meer omhoog gaat. 

Software moet praktisch zijn

Bedrijfssoftware is gemaakt met een doel, het moet helpen om dingen gedaan te krijgen. Bedrijfssoftware moet helpen om taken eenvoudig te delegeren, maar ook om sneller en efficiënter te werken. Maar ook om jouw doel in zo min mogelijk stappen te voltooien. Kies daarom ook voor software die al een tijdje bestaat en waarbij het duidelijk is dat het vaak wordt bijgewerkt. Dit betekend namelijk dat ze open staan voor verbeteringen en dat de software alleen nog maar beter kan worden. De bedrijfsprocessen worden uiteindelijk beïnvloed door positieve of negatieve ervaringen.