Chocolade het perfecte geschenk

11 Dec 2020

Chocolade het perfecte geschenk

Aan het einde van het jaar is het vaak lastig om het perfecte geschenk te verzinnen voor je werknemers. Je wilt je werknemers graag bedanken voor hun harde inzet van het afgelopen jaar. Vaak zijn er kerstpakketten waar je uit kan kiezen als bedrijf. Maar ook zijn er tegenwoordig speciale webshops waarop je je werknemers zelf kunt laten kiezen wat zij voor kerstcadeau zouden willen hebben. Dit werkt dan vaak met een puntensysteem, wat gelijk is aan geld. Vaak is dit een breed assortiment waardoor er voor iedereen wel wat tussen zit. Naast dat je je werknemers wilt bedanken, heb je ook vaste klanten die je misschien wilt bedanken voor het afgelopen jaar. In dit artikel ga je vertellen welke opties er zijn op geschenk gebied, om je werknemers te bedanken voor hun goede inzet van het afgelopen jaar. 

Werknemers

Aan het einde van de jaar wil je graag je werknemers bedanken. Dit doe je vaak door een kerstdiner te geven en een bedankje. Kerstdiner of kerstborrels worden vaak erg goed gewaardeerd door het personeel. Vaak zorgt dit voor een gezellige ontspannen sfeer op de werkvloer en worden teams vaak nog hechter. Het is een gezellige manier om het einde van het jaar af te sluiten en te bespreken welke hoogtepunten er allemaal zijn geweest binnen het bedrijf het afgelopen jaar. Naast een kerstdiner is het ook normaal om je personeel te bedanken met een klein bedankje. Dit kan iets lekker zijn zoals bijvoorbeeld chocola, want bij kerst past chocolade. Denk maar aan die lekkere chocolade kerstkransjes. Het is leuk om de chocola te personaliseren door chocolade met logo te maken van je bedrijf. Hierdoor kun je zelf de wikkel van de chocolade reep zelf laten ontwerpen met het logo van je bedrijf erop en een persoonlijk bedankje. 

Klantenrelaties

Naast dat je je werknemers bedankt voor het afgelopen jaar, heb je misschien ook wel klanten die je wilt bedanken of een fijne kerst wilt toe wensen. Chocolade relatiegeschenken zijn erg populair bij klanten, vaak wordt de chocolade bij de koffiepauze verdeeld onder het personeel. Het kan ook leuk zijn om op de kerstborrel je vaste klanten uit te nodigen, en te proosten op het nieuwe jaar. Ook worden persoonlijke kerstkaarten erg gewaardeerd bij klanten, zo krijgen ze het gevoel dat er echt aan hun gedacht wordt. Het kan ook de klant overhalen om nog een jaartje bij jullie klant te blijven en gebruik te laten maken van jullie diensten. Maar je zou het ook kunnen gebruiken om juist nieuwe klanten voor in het nieuwe jaar te verwelkomen. Door een relatiegeschenk kerst chocolade op te sturen. Kies dan voor een persoonlijk kaartje met chocola, dit kan ze overhalen om bij jullie klant te worden.