Bewust bezig zijn met ontwikkeling

25 Aug 2021

Bewust bezig zijn met ontwikkeling

De huidige generatie is in ruime mate bewust bezig met ontwikkeling. Of dit nu op persoonlijk of op professioneel vlak is, de huidige generatie wilt vaak meer en door. Er wordt gesproken in krachttermen maar aan de andere kant wordt er ook makkelijk over gevoelens gepraat. Men durft zich kwetsbaar op te stellen en staat open om feedback te geven en te ontvangen. Zeker gedurende de Corona tijd zien we een trend waarin thuis- en zelf scholing in opmars is. Door de digitalisering van de wereld zijn steeds meer mensen gewend vanuit huis of via een online programma hun lesprogramma af te werken. Ook zijn er steeds meer instellingen die via een online service hun diensten aanbieden. Wij hebben een kijkje genomen op enkele van de bekendste websites en bespreken wekelijks enkele trainingen die ons interessant lijken.

Burn-out preventie en herstel

Een ziekte die de jaren helaas een opmars heeft gemaakt is een burn-out. Deze mentale conditie kan er voor zorgen dat iemand snel moe en overprikkelt raakt. Tegenwoordig heeft de mens te maken met enorm veel prikkels. Van het moment dat men in de ochtend opstaat tot het moment dat die gene weer gaat slapen. Deze training helpt een burn-out te herkennen en een burn-out te voorkomen. Soms is het voorkomen helaas te laat en is het kwaad al geschied. Op deze training leer je omgaan met deze conditie en wordt je met behulp van een op maat gemaakt stappenplan weer snel de oude.

Verzuimtrainingen

Al is de leugen nog zo snel, de waarheid achterhaalt hem wel. Dit oude gezegde houdt in dat je beter de waarheid kunt vertellen omdat deze vaak boven water komt, hoe goed de smoes ook is. En juist het achterhalen van deze smoesjes is waar je in deze training mee wordt geholpen. verzuimtrainingen, voorkomen dat het percentage verzuim binnen jouw bedrijf te hoog wordt. Dit doe je door een gezonde werksituatie te bieden aan jouw werknemers. Zorg dat jouw werknemers zich gehoord voelen, zowel prive als zakelijk goed in hun vel zitten en zorg dat jouw werknemers zich op persoonlijk en professioneel vlak kunnen ontwikkelen. Je hoeft dan geen rekening te houden met kinderachtige smoesjes of langdurig zieke mensen.

Zelf aan de slag met persoonlijke ontwikkeling?

Benieuwd naar hoe bedrijven als Lean Six Sigma of Inzicht jou kunnen helpen met het opleiden van jouw personeel of jouzelf kunnen helpen met je persoonlijke ontwikkeling op professioneel vlak? Neem eenvoudig contact op met deze partijen via hun website.