Alles wat je wilt weten over Ethereum 2.0.

09 Nov 2020

Alles wat je wilt weten over Ethereum 2.0.

Na een jaar uitstellen, is het op 1 december waarschijnlijk zo ver. En wordt de lancering van de eerste fase van Ethereum 2.0 een feit. Hiermee introduceert het netwerk het vastzetten van cryptocurrencies. In Ethereum 2.0 kan iedereen inzetten binnen het Ethereum-netwerk, maar de eigenaar moet wel minimaal 32 ETH in bezit hebben. De Ethereum koers was binnen een uur met 6% gestegen nadat het nieuws naar buiten kwam dat Ethereum 2.0 eind dit jaar uit komt. In dit artikel krijg je alle informatie wat je moet weten over Ethereum 2.0! 

Ethereum is te populair geworden

Het gevolg is dat de vergoedingen die worden betaald om transacties te verwerken erg zijn gestegen. De stijgende Ethereum koers heeft het probleem vergroot, waardoor Ethereum nu een duur platform is om te gebruiken. De belofte is dat Eth 2.0 dit probleem zal oplossen, waardoor duizenden transacties per seconde mogelijk zijn en de kosten van elke transactie te verlagen. 

Ethereum 1.0 zal nooit verdwijnen

Ook al wordt er nu gesproken over Ethereum 2.0, Ethereum 1.0 zal altijd blijven bestaan. Aangezien Ethereum 2.0 slechts een upgrade is van Ethereum 1.0 zal deze nooit verdwijnen. Het Ethereum 1.0 zal als een uit platform dienen die het lanceren van Ethereum 2.0 mogelijk maakt. Deze twee platforms zullen daarom nauw met elkaar verbonden zijn. Je zal in de volgende alinea lezen wat de voordelen zullen zijn van Ethereum 2.0.

Voordelen van Ethereum 2.0

Ethereum 1.0 kun je zien als een succesvolle proof of concept. Nu is het tijd om van dit proof of concept over te gaan naar een systeem dat geschikt is voor grootse erkenning. De meeste wijzigingen zullen zich aan de achterkant bevinden. Eth2 zal het energieverbruik verminderen, er zouden meer transacties verwerkt kunnen worden en het zal de veiligheid verhogen. Maar dit is slecht een verandering in de infrastructuur van Ethereum. Het zou in ieder geval grote voordelen moeten opleveren. 

Wat gaat er gebeuren met de Eth die ik nu bezit?

Als je op dit moment Ether bezig, zou je je misschien zorgen kunnen maken over dat je Eth waarde loos kan zijn zodra de nieuwe blockchain uit komt. De cryptocurrency zal niet anders zijn wanneer Eth 2.0 wordt gelanceerd. Opnieuw Ethereum kopen hoeft dus niet, alleen de blockchain-technologie is veranderd. Het is belangrijk om te weten dat je geen Eth 2.0 coins kan kopen, zodra de upgrade voltooid is. Het zal dezelfde Ether zijn die je kent en waar je vertrouwd mee bent. 

De komende jaren zullen we erachter komen wat de toekomst op Ethereum gebied ons gaat brengen.