Aanpassen of uitbreiden van je magazijn

21 Mar 2022

Aanpassen of uitbreiden van je magazijn

Wanneer je van plan bent om je magazijn aan te passen of uit te breiden met bijvoorbeeld nieuwe stellingen dan doe je dat niet op stel en sprong. Overweeg de manieren waarop je jouw gebruik van verticale ruimte kunt vergroten voordat je investeert in uitbreidingen of nieuwe distributiecentra bouwt. 

Het opzetten van verticale opslageenheden om jouw voorraad te huisvesten, is vaak het beste gebruik van de vierkante meters van een magazijn. Voordat je jouw magazijn volledig verplaatst of een nieuw distributiecentrum gaat plannen, kun je overwegen om in plaats daarvan te bouwen. 

Efficiency verhogen

Het kan helpen om uitbreidingskosten te vermijden en de efficiëntie van jouw order verzamelproces te verhogen. Houd kleinere voorwerpen in het zicht en grotere voorwerpen beschermd tegen beschadiging, terwijl je de ruimte die je al hebt volledig benut.

Teken jouw oorspronkelijke stellingindeling alsof er geen kolommen of obstakels in jouw gebouw aanwezig zijn. Nadat je de meest efficiënte indeling voor jouw ruimte hebt ontworpen, teken je de kolommen en obstakels in en pas je jouw oorspronkelijke, zeer efficiënte indeling zo weinig mogelijk aan. mogelijk om obstakels op te vangen. Natuurlijk zijn er altijd obstakels in de vloerruimte.

Kolommen kunnen op onhandige plaatsen worden geplaatst. Verwarmingen, lampen, afvoerleidingen en andere hardware kunnen jouw hoofdruimte overbelasten en jouw veiligheidsingenieur kan vereisten hebben die jouw lay-outtaak verder compliceren.

Daarom gaat het creëren van een efficiënt rekkenlay-outsysteem altijd gepaard met flexibiliteit en compromissen.

Lange rijen

Plaats palletstellingen in lange rijen in plaats van korte om de ruimte te maximaliseren. Je hebt misschien het gevoel dat je alle ruimte van de wereld hebt, maar de realiteit is dat er fysieke beperkingen zijn. Een paar dingen die je moet vermijden bij het plannen van jouw ruimte zijn:

Stellingen in korte stukken rangschikken. Zorg er in plaats daarvan voor dat ze zo lang mogelijk zijn om het meeste uit jouw opslag te halen. Aanbrengen van palletstellingsystemen langs de wanden. Dit creëert een open ruimte, maar beperkt de efficiëntie van ujow opslag.

Het creëren van "L"-vormige opslagsystemen - omdat deze te moeilijk zijn om te navigeren en zelfs nog moeilijker kunnen zijn als jouw vorkheftruck pallets erin moet pakken.

Door consequent te streven naar manieren om de indeling van de opslag te optimaliseren, is jouw magazijn op weg naar snellere verzending en een grotere organisatie.

Optimaliseren

Streef consequent naar optimalisatie. Bekijk vanuit het oogpunt van bovenaf de plaatsing van jouw opslagruimtes die de grootste efficiëntie zal bevorderen. Bepaal welke palletstellingen, draadrekken en andere soorten opslagunits het meest gunstig zijn voor de materiaalverwerking en de stroom van zendingen. 

Door consequent te streven naar manieren om de lay-out van de opslag te optimaliseren, is jouw magazijn op weg naar snellere verzending en een grotere organisatie.

Vergroot het ontvangstgebied. Ontvangen is de meest kritische functie in het magazijn. Eén fout hier vertaalt zich over het algemeen in tien extra fouten voordat je deze laat corrigeren. Een fout in de verdeling betekent een vermindering van jouw nettowinst.

Budget

Wanneer je nieuwe stellingen nodig hebt, dan zou je ook kunnen kijken naar het aanbod van tweedehands stellingen. Dit is een goedkope optie die soms over het hoofd wordt gezien. Het betekent namelijk niet dat de stellingen van mindere kwaliteit zijn. Dit zou het eerste moeten zijn waar je naar zoekt, als je het slim wil aanpakken, ten minste.